Upptäck Skåne

Skåne är ett härligt landskap tycker jag och det finns många trevliga städer, så väl som små orter och så klart ljuvliga Österlen. Att räkna upp alla städer och orter jag gillar går inte, det skulle bli allt för mycket för er att läsa. Men ska nämna några bra ställen att besöka. Tar du tåget hit, så kan du surfa in på denna sida, för att läsa en bra recension om ett casino. 

Lund

Lund är en gammal stad, som ligger i Skåne. Denna stad grundades redan under 990-talet. Det är en medeltidsstad och det märks på gatunätet och att man format centrum som ett hjärta, vilket var vanligt att man gjorde under just medeltiden när man byggde städer.

Staden präglas även en hel del av alla studenter som bor här och pluggar vid Lunds Universitet.

Är kultur din grej, så finns bland annat Konsthallen, Kulturmejeriet, Stadshallen och Lunds stadsteater. Bland sevärdheterna i denna stad finns Lunds domkyrka vid parken Lundagård. Den byggdes kring 1100-talet. En annan sevärdhet, i närheten av domkyrkan är Kungshuset, som idag inrymmer Filosofiska institutionen.

Kristianstad

Kristianstad den fjärde största tätorten i Skåne. Staden grundades efter Kalmarkriget 1614 av en dansk kung, Kristian IV. Stadsprivilegierna kom 1622. I staden finns det idag en mycket känd byggnad, som heter Heliga Trefaldighets kyrka, som invigdes 1628.

I denna stad finns det många museum samt sevärdheter i form av  byggnadsminnen, såsom Kasern, Stora Kronhuset, Fornstugan i Tivolipark med flera andra. Tivolipark är för övrigt en stadspark i centrala Kristianstad. Andra sevärdheter i denna stad är Lillö borggruin, Balsbergsgrottan, Fjälkinge backe och Oveholms slott.

Ystad

Ystad är en fantastisk stad som ger dig närhet till havet, närhet till naturen och samtidigt bjuder dig på både historia och kultur i en härlig mix. Det är en stad som passar alla som vill besöka Skåne, och då framför allt den del av Skåne som kallas Österlen.

Malmö 

Malmö är en stad i Skåne, som under 1100-talet var en kyrkby och låg där nuvarande Triangeln ligger. På mitten av 1200-talet anlade man en stad vid kusten, som tog över namnet Malmö från byn.

I denna stad finns Turning Torso, som är svår att missa!I Malmö finns det även gott om sevärdheter i form av kyrkor, slott och museum. Du som gillar att shoppa kan göra det på Emporia köpcentrum, där det finns runt 230 olika butiker.

Båstad

Båstad kanske är mest känt för sina årliga tennisturneringar men denna stad är mer än bara det! Staden i sig har en fantastisk historia och det finns även gott om shopping, sevärdheter och sköna naturupplevelser. Båstad är belägen på Bjärehalvön som ligger i nordvästra Skåne och med havet som närmsta granne så kan du här njuta av både sol, bad och även fiske. 

Helsingborg 

Helsingborg är även det en fantastisk stad i Skåne. Här är det shopping blandat med museer med historiska sevärdheter, ett massivt kulturutbud och spännande friluftsaktiviteter för både barn och vuxna. 

Helsingborg kan erbjuda allt detta men även närheten till havet med bra fiskemöjligheter och sköna sandstränder, lyxig avslappning och en hel del annat.

2 Aug 2021